Uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja

Korištenje web portala azut-digital.hr (u daljem tekstu „portal“), njegovog sadržaja i povezanih web-stranica podliježe Općim uvjetima koje donosi tvrtka AZUT Digital d.o.o. sa sjedištem u ul. Kušlanova 27, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Pristup portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama svih dobi, osim ako za pojedine sadržaje nije drugačije istaknuto.

Korištenjem portala korisnik prihvaća sve rizike koji proizlaze iz njegovog korištenja, te se portal ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem.

Uvjeti korištenja portala azut-digital.hr, bez izuzetka odnose se na cjelokupni sadržaj portala. Korištenjem bilo kojeg dijela portala automatski ste suglasni sa svim aktualnim uvjetima korištenja.

Portal zadržava pravo da jednostrano izmjeni i/ili ukloni bilo koji dio sadržaja portala, bez prethodne najave.

Portal zadržava pravo da jednostrano izmjeni uvjete korištenja portala. O sadržaju svih navedenih promjena korisnici portala bit će pravovremeno obavješteni objavom na portalu. Korištenjem bilo kojeg dijela portala, kao i sadržaja koji se na njemu nalaze, smatra se da je korisnik upoznat s aktualnim uvjetima korištenja.

Autorska prava

AZUT Digital d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje koje objavljuje na svom portalu u vidu tekstualnih, vizualnih i audio materijala, baze podataka i programerskih kodova, kao i u svim drugim oblicima koji mogu predstavljati predmet zaštite autorskih prava.

Moguće je da je dio sadržaja portala zaštićen autorskim pravima osoba povezanih s AZUT digital d.o.o. i/ili našim poslovnim partnerima. Za objavljivanje i stavljanje na raspolaganje trećim osobama AZUT Digital d.o.o. ima posebno ovlaštenje.

Sadržaj objavljen na portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka osobe koja polaže autorska prava na takav sadržaj, osim ako je drugačije navedeno u Uvjetima korištenja (npr. ovlašteno preuzimanje sadržaja s portala azut-digital.hr).

Svako neovlašteno korištenje sadržaja i bilo kojeg dijela portala smatrat će se kršenjem autorskih prava, a isto će se smatrati kršenjem autorskih prava koje podliježe kaznenoj i građanskopravnoj odgovornosti.

Ako smatrate da neki od sadržaja objavljenih na našem portalu krše Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren u najkraćem mogućem roku, te će se po utvrđivanju pritužbe sporni sadržaj odmah ukloniti.

Ovlašteno preuzimanje sadržaja s portala azut-digital.hr

Portal ima autorska prava na svim sadržajima objavljenim na portalu, a naročito na tekstualnim, foto, video, audio, kao i drugim objavljenim sadržajima, ukoliko drugačije ne bude navedeno.

Sve fizičke ili pravne osobe mogu, kako u dijelovima, tako i u cijelosti preuzimati i koristiti isključivo tekstualne sadržaje portala azut-digital.hr i to pod sljedećim uvjetima:

  • Internetski mediji dužni su pri preuzimanju tekstualnoga sadržaja s portala vidljivo navesti izvor.
  • Sve pravne i fizičke osobe, izuzev internetskih medija, dužna su pri preuzimanju tekstualnog sadržaja s portala vidljivo navesti ime i prezime autora, te izvor.

U slučaju da Vas naša pravna služba kontaktira putem e-maila ili pošte, dužni ste ukloniti navedeni preuzeti sadržaj u roku od 48 sati.

Linkovi na druge web-stranice i oglašivače

Portal u svom radu osim vlastitih sadržaja, koristi i sadržaje partnera i oglašivača, kao i besplatne sadržaje i linkove, koji upućuju na vanjske stranice, kao i na linkove do drugih internetskih stranica koje nastaju kao djelo treće osobe, koje će kao takve, ukoliko to bude moguće, portal označavati u skladu sa zakonom („Vanjski sadržaji“).

Sve Vanjske sadržaje portal objavljuje u dobroj namjeri. Imajući u vidu da portal nema nadzor i kontrolu nad vanjskim sadržajem, neće se smatrati odgovornim za informacije koje se u njega unesu i u potpunosti se odriče svake odgovornosti vezane za isti. U slučaju da Vanjski sadržaj krši zakonom zajamčena prava pravnih i/ili fizičkih osoba, molimo iste da podnesu pisani zahtjev za uklanjanje Vanjskih sadržaja, kao i da dostave razloge utemeljenosti takvog zahtjeva. Ako je zahtjev opravdan, portal će bez odgode ukloniti takav Vanjski sadržaj.